Зменшуємо порції. Об’єм нашого шлунка приблизно дорівнює трохи зігнутій долоні. Щоразу сідаючи за стіл просто подивіться на свою долоньку і приблизно оцініть, скільки ви зможете з’їсти за один раз.
Змінюємо не продукти, а спосіб їх обробки. Наприклад картопля: не смажимо, а запікаємо або відварюємо в мундир+ вже звичний невеликий обсяг порції — картопля стане набагато меншим злом і дозволяти собі можна. Це працює на всіх продуктах, тому можна запікати, готувати на пару або відварювати;
Нестача яскравих смакових якостей їжі компенсуємо соусами, які готуємо вдома самостійно. Намагайтеся не робити їх дуже пряними чи гострими, оскільки це лише стимулює апетит (не плутайте із почуттям голоду!);
Каву 3 в 1 та солодкий чай замінюємо на зелений чай без цукру. Таніна в ньому стільки ж, скільки і в перших двох напоях, тому заряд енергії гарантований, а приємним бонусом стане поліпшення метаболізму;
Намагайтеся не пити під час їжі. Жодної користі від цього немає, а стінки шлунка розтягуються. Як результат — наступного разу вам захочеться більшу порцію. Пару ковтків після сухом’ятки – це максимум. А хвилин через 30-40 можете сміливо випити чашку чаю чи склянку води.